Do what you like, like what you do.

luni, 6 mai 2013

Gard din gladita si paulownia la livada de nuci

M-am hotarat sa incerc sa seaman un gard cu spini la livada de nuci. Asa ca prin toamna, am chemat un tractor sa faca o brazda in jurul plantatiei, in februarie am comandat semintele, gladita si paulownia, gladita e o ruda a salcamului dar cu foarte multi spini, si paulownia e arborele care are cea mai rapida crestere din lume. M-am gandit ca cele doua specii de pomi ar face o buna perdea de protectie impotriva animalelor salbatice si domestice(oi, porci). Semintele de gladita sunt deja semanate, pentru cine nu stie cum arata am facut niste poze.Acum asteptam ploaia...
Semintele de gladita
Gladita semanata in brazda, speram sa ploua curand
Semintele de paulownia nu se pot semana direct in camp, trebuie mai inatai germinate la lumina, si apoi micile plante trebuie puse in ghivece, dupa care se pot planta in camp. Momentan sunt abia germinate, au doua frunzulite, cand vor avea patru trebuie sa le mut in ghivece.
Semintele de paulownia

Seminte de paulownia germinate
  Si niste poze cu diferentele dintre nucii plantati in martie 2012, care sunt deja prinsi si nucii plantati in noiembrie 2012, primul an de la plantare. Cei din toamna abia au inmugurit, pe cand cei ,,veterani,, din primavara au crescut deja 10-20 cm inaltime si au frunze mari.De unde se adevereste faptul ca nucii nou plantati intra in vegetatie cu 2-3 saptamani mai tarziu decat in mod normal.

  

Nuc din toamna 2012 in 4 mai 2013
 

Nuc din pimavara 2012 in 4 mai 2013
 Gladita a rasarit, nu chiar uniform, probabil in primavara vor fi necesare completari.Oricum, o modalitate fantastic de ieftina de a face un  gard viu de 1 km.